Het is mogelijk om volumekortingen in te zetten op Foodl. Hiermee geven we horeca professionals de mogelijkheid om te profiteren van een lagere prijs bij afname van grotere volumes.

Je kunt de volumekortingen van jouw geüploade producten beheren door de template te downloaden en deze in te vullen. Deze template is te vinden in 'Product management' onder het kopje 'PRICE UPLOAD', zoals hieronder te zien. 

Voor meer informatie over het beheren van productprijzen, lees het artikel 'Prijs Upload'

Vul voor de volumekortingen naast de prijs per besteleenheid ook de gele kolommen in. De minimumhoeveelheid kun je zelf bepalen en je kunt de volumekortingen maken tot 4 prijsniveaus. Zie onderstaand een voorbeeld van een ingevuld template met 4 prijsniveaus. Wanneer je de volumekortingen van meerdere producten tegelijk wilt aanpassen vul deze dan op de volgende regel in.

Het template kan je vervolgens opslaan en uploaden in 'Product management' onder het kopje 'PRICE UPLOAD'. Druk vervolgens op de paperclip naast 'Upload your files here', kies jouw opgeslagen bestand en druk op 'UPLOAD'.

Op de site komt dat er dan als volgt uit te zien:

Let op 

Als je een staffelkorting hebt toegepast op een product dan is het niet mogelijk om ook een actiekorting toe te passen. Indien je een product toch wilt aanprijzen als 'actie' dan kun je de staffelkorting eerst ongedaan maken en daarna de actiekorting toepassen.